Argusvlinder, naam van de Griekse reus.

Profielfoto van will
will

De argusvlinder is een lid van de zandoogjes, je kunt ze overal tegen komen in Nederland, deze vlinder fotografeerde ik in een wegberm. Maar ook gevarieerde graslanden, slootkanten, dijken en bosranden zijn favoriet en het liefst zit de vlinder in het zonnetje. Het mannetje onderscheidt zich van dit vrouwtje door een harige geurstreep op de bovenkant van de voorvleugel. Uit vlindertellingen van de laatste jaren gaat het slecht met de argusvlinder. De soort weet maar niet de dalende trend te breken. Wel deed de soort het in het westen van Nederland redelijk, maar op de zandgronden is het inmiddels een echte zeldzaamheid geworden. De argusvlinder vliegt in twee tot drie generaties per jaar. De vlinder heeft zijn naam te danken aan de vele ogen onderaan op zijn vleugels. Argus Panoptes (Grieks: Argos), was een reus uit de Griekse mythologie die over zijn gehele lichaam honderd ogen bezat.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van Lindaloes
Lindaloes
De argusvlinder heb ik ooit eens 1x gezien en op de foto kunnen zetten. Net als het landkaartje. Dit jaar zie ik veel geaderde witjes en bonte zandoogjes. Andere soorten zoals dagpauwoog, atalanta, citroenvlinder en distelvlinder zie ik nauwelijks.
Mooie foto.
Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Prachtige opname en dank voor de info! hopelijk worden de omstandigheden gunstiger, ik kan me een tijd herinneren met veel meer vlinders.
Profielfoto van ladylove40
ladylove40
Erg mooi Will :)
Lieve groet, ?L@dyL?v??

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's