Atalanta, vertrekt naar zuidelijk Europa.

Profielfoto van will
will

-VAKANTIEBERICHT-2015 [02]- Vanmorgen in de nieuwsbrief van de Vlinderstichting gelezen dat; de Atalanta de duidelijke winnaar is van de Tuinvlindertelling 2015. Deze 'trek'vlinder -die in vrijwel alle getelde tuinen werd gezien- vertrekt binnen kort naar zuidelijk Europa. Deze vlinders hebben nog een lange reis -zelfs over de Alpen- voor de boeg: binnenkort gaan zij weer terug naar Zuid-Europa.
Hier in het Zuidelijke deel van Lolland (DK) nabij een groot meer, zijn rondom het meer 'groene' bloemrijke oeverstroken. Een ideaal biotoop voor vogels, libellen, juffers, vlinders en andere insecten. Ook zijn door de beherende instanties bewust bloemrijke overhoeken ingericht. Ben de afgelopen dagen regelmatig wezen kijken op het ideale moment van de dag. Hoofdzakelijk zie ik tot nu toe de (gewone) dagvlindersoorten, de teller staat nu op zestien. Alleen de Kleine IJsvogelvlinder (Limenitis camilla) die ik eerder (voorgaande jaren) in dit 'telgebied' gezien heb ontbreekt nog op mijn lijstje.
Terwijl ik dit stukje schrijf zie en hoor ik om me heen: Bonte kraai, Witte kwikstaart, Groenling, Kneu, Putter en talloze - in V-formaties overvliegende- Grauwe ganzen. Gisteren kwam vanaf het meer de "Vogel van de Week" overgevlogen. Het was een ..... ZEEAREND !! ;-D Geweldige ervaring -wat een imposante grote vogel (2e jaar juveniel) is het- om waar te nemen.
Nu de Atalanta binnenkort vertrekt naar zindelijke oorden, vertrekken wij (omdat het weer en de voorspellingen zomers zijn) naar nog Noordelijke gebied (S). Ook in deze omgeving zie ik nog steeds de verschillende zwaluwsoorten -in grote groepen- rondvliegen, waarover ik schreef in het vorige Vakantiebericht [01].

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's