Dansmug vr.

Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave

Dansmuggen (Chironomidae) oftewel vedermuggen vormen een familie van muggen die over de hele wereld voorkomt. Dansmuggen behoren niet tot de bloedzuigende muggen en zijn dus onschuldige insecten. De monddelen van de dansmug zijn zwak ontwikkeld, hierdoor kunnen ze geen bloed zuigen.
De dansmuggen zijn makkelijk te onderscheiden van de steekmuggen (Culicidae). De vleugels van de dansmug zijn groter en witter dan die van een steekmug. De vleugels worden in rust als een afdakje op de rug gevouwen. Bij de meeste steekvliegen liggen de doorzichtige vleugels naar achter gevouwen. De dansmug heeft twee grote uitsteeksels op zijn kop die lijken op veren, zodoende de naam vedermug. De mannetjes vedermuggen kunnen met de uitsteeksels feromonen van vrouwtjes waarnemen. Het lichaam van de dansmug is lichtbruin tot groen gekleurd. Dansmuggen worden ongeveer 8 tot 10mm lang. De naam dansmug is afgeleid van de beweging die ze maken, tijdens het vliegen gaan ze op en neer. Gr. Jan

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (7)

Profielfoto van daksaya
daksaya
Mooi dat beetje smaragdgroen op dat lijfje!
Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1
Wow, mooie foto en goed info!
Profielfoto van bastet
bastet
Weer zo\'n mooie foto met fijne info !
Profielfoto van chrisfotos
chrisfotos
weer een hele mooie macro.
Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe
Toevallig vandaag ook een poging gedaan ze op de foto te krijgen. De \"veertjes\" vielen me op en leuk nu deze duidelijke info. Deze staat er prachtig op!
Profielfoto van joanne
joanne
Schitterende foto!
Mooi verhaal erbij!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's