Groen.

Profielfoto van AdBakker
AdBakker

Een van de vele soorten sprinkhanen die we in Nederland kennen is de vrij algemeen voorkomende struiksprinkhaan. Het is een groene sprinkhaan met een lichaamslengte van zo'n 15 mm. Het vrouwtje wordt iets groter dan het mannetje wat ze te danken heeft aan de grote legboor aan het eind van het lichaam. De struiksprinkhaan heeft flinke lange maar dunne achterpoten. De flinke sprieten op de kop zijn langer dan het lichaam. Op het lichaam kun je duidelijk de vele kleine zwarte spikkeltjes zien. Daarnaast loopt er een lichte lijn van de ogen over het halsschild.
De struiksprinkhaan is een stille en weinig actieve soort. Het geluid dat ze produceren is met het menselijk oor niet waar te nemen. De struiksprinkhaan kan dagen achter elkaar op bijna dezelfde plek zitten. ****************************************************************************************************************************************** Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF Zoom 28-80mm F4-5,6 Macro plus een Ø55mm close-up filter (10x). ******************************************************************************************************************************************

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker
De Struiksprinkhaan heeft inderdaad eens een keer dagen achtereen bij mij in het kruidentuintje gewoond. Man en vrouw samen!
Ik heb er toen foto\'s van gemaakt. Staan ergens op mijn VV foto site. Heb ze ingestuurd voor de wedstrijd...

Gr.hennyP.
Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1
Wat een mooie foto\'s en veel info, Top, ik wist niet dat er zoveel klein grut bestond!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's