Inspectie.

Profielfoto van AdBakker
AdBakker

Macrofotografie hoeft niet duur te zijn. Deze foto is gemaakt met een close-up filter van 9,95 Euro. Deze kun je gewoon op je objectief draaien en fotograferen maar. Er wordt wel beweert dat dit dit niet goed werkt maar dat vind ik onzin. Ik zie totaal geen verschil tussen een close-up filter en een tussenring. Ik weet alleen niet hoe dit werkt op een full frame camera. Maar ik denk dat dit ook geen probleem is. ********************************************************************************************************************************************************** Camera Sony SLT Alpha 58 met een Minolta AF Zoom 28-80mm F4-5,6 Macro plus een Ø55mm close-up filter (10x).

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Moreau
Moreau
Prachtige foto met mooie kleuren!
Profielfoto van AdBakker
AdBakker
Ja dat klopt Sam met dien verstande dat in een tussenring geen glas zit en daardoor geen vertekening geeft. Van een close-up filter wordt vaak gezegd dat het bagger is en het beeld vertekend. Nou dat vind ik dus onzin, in theorie zal dat wel kloppen maar in de praktijk is het niet te zien. Het nadeel van een macrolens is dat hij dit 1:1 vastlegt, ik heb liever dat het vergroot in m\'n zoeker is te zien zodat je bij hele kleine beestjes goed kan scherpstellen. Maar dat komt omdat ik een SLT camera heb en dat wat ik zie in de zoeker of LCD ook zo wordt als foto. Ik crop mijn foto\'s nooit... Zoals je ze hier ziet zo zie ik ze ook in mijn zoeker. Maar iedereen heeft daar weer z\'n eigen ideeën over en dat maakt onze hobby nou zo leuk. Maar ook het type camera speelt hier een rol in uiteraard.

Gr. Ad.
Profielfoto van corineoste
corineoste
Ik heb geen verstand van macrofotografie, maar ik vind deze opnames weer super. Mooi ook met de kleuren eromheen.
h.gr.Corine
Profielfoto van SamDijkstra
SamDijkstra
Tussen ringen hebben het zelfde effect als een close up filter Ad, maar ik ben heel eerlijk, ik gebruikt liever mijn macrolens, dan zie je wel echt het verschil, maar om te proberen macrofotografie, raad ik degene dit gelijk aan

Gr Sam

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's