Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (5)

Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Dat is een goede uitleg van Ria!
Het is wel zo dat een hele hoge Iso vaak ruis in de foto laat zien, gewoon uitproberen.
Je kunt daarbij ook nog veel doen met diafragma maar dat moet je denk ik ook gewoon uitproberen.
Elke situatie is weer anders, maar het is wel zo dat dieren erg kunnen schrikken van flitslicht.
Een libel kan zich daar zelfs echt dood van schrikken en ik weet zeker dat dat absoluut niet je bedoeling is.
Heel veel succes! we leren allemaal elke dag een beetje bij en je hebt al veel prachtige foto\'s gemaakt, dus dat komt helemaal goed!
Profielfoto van agnes1958
agnes1958
Wat lief Ria je tekst en uitleg mbt iso waarden naar Milan toe!
Gewoon ermee aan de gang gaan Milan en uitproberen op en met bepaalde objecten. Je kan ze altijd nog wissen als ze niet naar je zin zijn, wel uitkijken dat je niet de verkeerde /mooie foto\'s wist!!!

Mooie reeks heb je hiervan gemaakt!
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
O ja Iso kan ook Asa heten...
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Nou Milan, een kleine cursus. Normaal in Nederland maak je foto\'s met de Iso- waarde 400.. ga je naar Spanje bijvoorbeeld, waar het licht van de zon veel feller is gebruik je Iso-waarde 100. In een kamer waar ze TL licht hebben (zie de camera niet als lichtbron) gebruik je Iso-waarde 800 als er toch nog ergens een andere lichtbron is wat op je object wat je wilt fotograferen schijnt. Hoe donkerder buiten of in de kamer, hoe hoger je Iso-waarde: 1600-3200 en als je dat hebt 6400.. Dus als je op je LC scherm kijkt, staat daar waarschijnlijk 400 op. Vergeet niet als het weer lichter is om je Iso-waarde weer terug te zetten.. anders wordt je foto een witte vlek. Op deze manier kun je flitsen zo veel mogelijk voorkomen! Heb je hier wat aan?
Groet, Ria
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Ik zie dat je je flits er gebruikt hebt? Ook soms bij het damhert (vanwege de ogen) Je hebt zo\'n mooi fototoestel, kun je misschien je iso-waarden zelf bepalen? In dat geval kun je flitsen voorkomen door een hoog isowaarde-getal te gebruiken, bijvoorbeeld 800, 1600 of 3200, of nog hoger. dan hoef je niet te flitsen. Als je dat kunt, moet je dat maar eens proberen. Je krijgt iets meer ruis.. maar dat is te verwaarlozen tegen de negatieve effecten van het gebruik van je flitser. Ik hoor van je!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's