Majestueus.

Profielfoto van AdBakker
AdBakker

Vandaag een aantal objectieven uitgeprobeerd. Doordat de insecten vandaag super schuw waren heb ik bij deze foto een Minolta AF, F4,5-5,6/100-300D APO tele zoom, plus een close-up filter (2x) gebruikt. Zo kon ik op ongeveer 50 cm afstand toch een goede macro opname maken.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (6)

Profielfoto van AdBakker
AdBakker
Zo...Net weer thuis van het testen met de 105 MM lens.
Op het eerste gezicht geloof ik dat het prima is gegaan.
Ook waren er ondanks de regen en het donkere weer genoeg insecten te fotograferen.
Dus ik ben benieuwd als ik ze straks op het grote scherm te zien krijg.

En wat de LED filmzon betreft denk ik ook dat het prima gaat werken. Gelukkig is die traploos regelbaar want vol open dan lijkt het feller dan de zon. Echt ongelooflijk hoeveel licht die LED’tjes geven…

En wat de ruisreductie betreft die kan ik uitschakelen. En ik heb wat standen geloof ik maar ik ben foto’s aan het downloaden op het moment dus kan niet in het menu…

Dus later vanavond zie je het resultaat wel weer met de nieuwe 105 mm lens..

Gr. Ad.
Profielfoto van beerke
beerke
Bedankt voor je reactie. Leuk en interessant om te lezen!!
Wat tof dat je die lenzen gekregen hebt! Heel gaaf. Ik ben benieuwd met die 105 mm. En dat klinkt ook wel spannend je Led filmzon!! Dat lijkt me dat je daar hele mooie dingen mee kunt doen! Zeker als je zo in de schaduw moet werken. Volop dingen uit te proberen jij de komende tijd!:-) :-) Leuk;-)
Je hebt wel hele moeilijke omstandigheden om te fotograferen inderdaad! Ik fotografeer eigenlijk nooit zo als ik niet voldoende zonlicht heb omdat ik weet dat het niet zo te doen is met mijn camera en instellingen, dan moet ik te hoog in de iso\'s voor wat echt aanvaardbaar is. Dus dan geniet ik lekker zonder camera van de beestjes als ik slechter licht heb. Of het moet heel windstil zijn dan wil ik nog wel eens een poging doen:-)

Dat van het verschil tussen bloemen en beestjes zou misschien ook heel goed met de ruisreductie te maken kunnen hebben? Dat hij er dan bij een bloem omat het een groter vlak van één kleur is, een heel egaal vlak van probeert te maken de camera en alles uit gaat smeren. Kun je de ruisreductie instellen op je camera? Of uit zetten? Ben wel benieuwd of dat verschil maakt. Of heb je dat al eens geprobeerd. Ik probeer hem altijd zo laag als mogelijk te houden de ruisreductie, ik vind het een groot verschil in de foto\'s, zeker bij close up foto\'s. Heb ik dan persoonlijk liever ietsje meer ruis maar wel meer detail. Het zal echter ook per camera heel erg verschillen denk ik hoe de ruisreductie toegepast wordt! En de afstand van de lens tot het object maakt inderdaad ook veel uit in de details. Ach ja zo proberen we vanalles uit!:-) :-) lang leve de lol met beestjes
Profielfoto van AdBakker
AdBakker
Bedankt voor je reactie… Ik heb inderdaad een favoriete samenstelling, het vreemde is dat er verschil is tussen bloemen/planten en de beestjes.. Ik begrijp nog niet helemaal hoe dat komt, maar ik zie best wel redelijk grote verschillen.. En wat de ruisreductie betreft dat klopt.. Ik maak veel foto’s in een bosrijk veenmoeras waar het al aardig donker wordt door het bladerdak. En als de zon dan ook nog eens weg is dan vliegt de ISO waarde omhoog. Daarom ga ik binnenkort ook mijn regelbare LED filmzon gebruiken. Ben benieuwd wat daar dan weer het resultaat is. Vandaag heb ik 2 objectieven GEKREGEN.. Waarvan ik er één morgen ga testen (105 mm). En wat de afstand betreft…. Het liefst maak ik foto’s vanaf 15 à 25 cm afstand want dat worden altijd de mooiste… Maar ja..dat lukt niet als ze zo schuw zijn als vandaag het geval was… Je ziet de resultaten vanzelf wel weer op VV. Nog bedankt voor je reacties.. Gr. Ad.
Profielfoto van beerke
beerke
Ja toch nog goed gelukt! Ik zie inderdaad altijd verschillende lenzen en close up filters bij je foto\'s staan! Heb je al een favoriete samenstelling? Ik denk wel eens verschil te zien in detail, dus niet in scherpte maar in het detail, maar dat kan misschien ook de ruisreductie zijn die in werking treedt bij bijvoorbeeld hogere iso\'s en of schaduwen, of iets anders. Wel heel leuk dat je er zoveel uitprobeert. Dichterbij dan 50 cm lijkt me lastiger om te werken, ook omdat je denk ik insecten makkelijke stoort?
Profielfoto van joanne
joanne
Nou dat is je goed gelukt,heel fraai!
gr joanne
Profielfoto van femmynl
femmynl
Geslaagde opname, mooie bokeh

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's