Paronella Park

Profielfoto van Marcha
Marcha

Jose Paronella bouwde zijn bijzondere tuinen met een visie die uniek is voor Australie en grote delen van de wereld. Een voorbeeld hiervan zijn de bomen die hij plantte. Een eerste rij bomen werd vrij dicht op elkaar gezet. Hij hield er echter rekening mee dat de bomen zouden groeien en plaatste nog een rij bomen achter de eerste rij met een grotere afstand er tussen. Zodoende kan in de toekomst de dicht bij elkaar geplaatste bomen worden gekapt en wordt het pad omgeven door grote oude bomen.

Het park zou jarenlang in de familie blijven. Uiteindelijk werd het park in 1977 verkocht. In 1979 woedde een grote brand door het park die grote delen verwoeste. Het park werd gesloten voor het publiek. Een cycloon in 1986 en een overstroming in 1994 heeft het park ook geen goed gedaan. Het geeft het park aan de andere kant een heel bijzondere sfeer.

Paronella park is in 1993 verkocht aan de huidige eigenaars Mark en Judy Evans. Zij proberen zoveel mogelijk te herstellen zonder de bijzondere sfeer in het park aan te tasten. Hoewel delen hersteld worden vechten zij tevens tegen dezelfde strijd tegen de wilde natuur die de vorige eigenaars ook aan gingen.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's