Bitterzoet bevat meerdere glycosiden. Indien men op de stengel kauwt proeft men eerst de bittere smaak van de glycosiden, maar doordat deze door het speeksel worden ontleed en er sacharose vrijkomt, komt de zoete smaak naar voren. Vandaar de naam.
Lees meer
Reacties (39)
mooie bloempjes
mooie bloempjes
mooie bloempjes
gr.mO
Van harte proficiat met je ere-plek en plaatsing in de Nieuwsbrief!
Fijn weekend!
L.gr.
gefeliciteerd met de ere plaats!
Groetjes, Ad.
Hg
Frieda
Bedankt voor de tekst.
Gefeliciteerd met de ere plek
Hg
Frieda
V.gr
Groetjes, Ad.
Gr. Gijs
Hg
Frieda
De info is erg interessant!
V.gr
Mooie achtergrond en dieptewerking.
Gr. Gijs
Maar je kunt het maar beter niet proeven want de plant is giftig voor de mens..
Gr. Ad.
groetjes,Corine