Carnavalspak

Profielfoto van daksaya
daksaya

Volgende week is het carnaval. Deze kauw dacht: daar wil ik wel aan meedoen met dit verenpakje!
Een paar keer heb ik hem al gesignaleerd in mijn buurt, maar telkens was hij mij te snel af. Leucistische kauwen zijn schuwer dan gewone kauwen. Vandaag zag ik hem weer en ik had mijn camera al in stelling. Weer vloog hij weg, maar deze keer niet ver weg, want ik zag hem verder op een dak zitten. Hij bleef gelukkig even zitten en dit keer was het raak.

Leucisme is een afwijking bij dieren en mensen die leidt tot een verminderde pigmentatie. Leucisme lijkt op albinisme en wordt daar soms mee verward. Leucisme resulteert in een vermindering van alle types huidpigment, niet slechts van melanine. Het woord komt van het Griekse '??????' (leucos) wat 'wit' betekent.
Dieren met deze afwijking hebben een witte vacht, huid, veren of schubben. De afwijking kan ook alleen voor delen van het lichaam zijn. De verschillen met albinisme zijn dat leucistische dieren hun normale kleur ogen hebben (albinistische dieren hebben rode ogen) en dat leucistische dieren geen verhoogde gevoeligheid hebben voor zonlicht. Ook zijn leucistische dieren vaak erg agressief tegenover de niet-leucistische dieren, waardoor deze in tegenstelling tot albino dieren, wel goed kunnen overleven in het wild zolang de lichte kleur het leven niet moeilijker maakt (zoals jagen voor voedsel).

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van tometje
tometje
mooi waarneming ga jij zo met carnaval weg mooi pakje.
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Wat en waarneming! Prachtige foto!
Profielfoto van Anthea
Anthea
Heel apart Paul, ook de tekst erbij is interessant! Hg van Anthea
Profielfoto van karelbuitenkamp
karelbuitenkamp
prima uitleg Daksaya en dito foto van de kauw.
mvg karel.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's