Keep, blij weerzien !.

Profielfoto van will
will

Nu de eerste sneeuwbuitjes zijn gevallen zie je op en rondom je voedertafel meer activiteit van foeragerende vogels. Ook meer en andere vogelsoorten ontdek je, die je andere jaren niet zag. Zo ook van de week een keep die zich te goed deed aan het uitgestrooide vogelzaad. Eerst denk je; een vel gekleurde vink te spotten. Maar dan zie nog meer kenmerken, als er een vink naast hem land op de voedertafel. Dan vallen de verschillen echt op, oranje kleurige borst, lichte buik, geelkleurige snavel, een bruin/zwart achtige geschubde kop en rug en de witte vleugelstrepen ontbreken.
Dit jaar zijn er weer veel kepen geteld door de vogeltellers op de trektelposten, die verspreid liggen over heel Nederland. In de maand augustus 2 ex., september 1565 ex., oktober 105410 ex., en november 30675 ex., totaal 130570 kepen. Vele kepen zullen doorvliegen naar zuidelijke buurlanden. Gezien het aantal getelde vogels, kun je spreken van een goed kepen jaar. Er wordt gezegd dat door voedsel gebrek bv. minder beukennootjes, dit jaar veel vogels op zoek zijn naar andere voedselrijke gebieden.
Een blij weerzien met de "wintergast" keep die je voedertafel bezoekt, en de winter is nog maar net begonnen, hoeveel kepen zullen de voedertafel nog bezoeken? we wachten vol spanning af.

  • 1x
  • 533
  • Keep
  • Fringilla montifringilla
  • Vogels

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van tometje
tometje
geweldig foto.
Profielfoto van karelbuitenkamp
karelbuitenkamp
fraaie foto van een bijzonder mooie wintergast de Keep.
ik heb ze al wel gezien maar nog niet op de foto ,maar inderdaad wordt het waarschijnlijk een goed kepen jaar .
mvg karel.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's