Niet geliefd

Profielfoto van daksaya
daksaya

Niet zo geliefd bij vogelliefhebbers, maar ik vind het een mooie vogel om te zien.
Met zijn opvallende zwart-witte verenkleed is de ekster een van de gemakkelijkst te herkennen vogels. De vogel bouwt zijn grote nest meestal in een boom, maar er zijn ook nesten gevonden in struikgewas, op steigers, elektriciteitsmasten en zelfs op vensterbanken! Zijn kostje scharrelt hij op de grond bij elkaar en bestaat voornamelijk uit insecten en aas. 's Winters eet hij ook wel zaad (van de voertafel) en andere plantaardige bestanddelen. In het voorjaar, als hij jongen heeft, wil hij ook wel eieren en jongen van andere vogels aan zijn eigen jongen voeren, maar uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels wel gebleken dat de zangvogelpopulaties hieronder niet te lijden hebben. Zoals alle kraaiachtigen is de ekster een echte omnivoor. De ekster is niet bang om zich in de buurt van mensen te laten zien of zich te vestigen, bijvoorbeeld in tuinen; in landelijke gebieden zijn ze schuwer omdat ze een gemakkelijk doelwit vormen voor de -illegale- jacht.
Eksters vormen levenslange broedparen, net als de kauw, en ze vormen met de uitgevlogen jongen nog een tijd een gezin, maar ze leven 's zomers niet in groepen zoals de kauw vaak doet. Wel kunnen de juveniele eksters in groepen voorkomen.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (5)

Profielfoto van Anthea
Anthea
Iedere dag komen ze bij ons in de tuin eten halen en dat is echt genieten want ze halen rare capriolen uit om iets los te krijgen zoals pinda\'s en af en toe een walnoot!
Mooie foto!

H.gr van
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Ik vind ze prachtig!! Mooi in beeld gebracht!!
Profielfoto van bonteklepper
bonteklepper
Leerrijke uitleg Paul ze zijn inderdaad niet echt geliefd . Er bestaan veel misverstanden en vooroordelen over deze vogel . Ik vind hem wel leuk en je hebt er mooie foto\'s van gemaakt .

groetjes Michel
Profielfoto van Stopbad
Stopbad
O ik dacht altijd dat het een bonte kraai was dank u voor de uitleg.
Wel een mooie foto

Gr. Stopbad
Profielfoto van keesvenneker
keesvenneker
Mooi verhaal bij een mooie foto.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's