Orpheusspotvogel, 'de zomer voorbij’, vogeltrek in volle gang.

Profielfoto van will
will

De Orpheusspotvogel staat bekent als een lange-afstandstrekker. Deze warmteminnende soort broed mondjes maat hier in NL. Door het opwarmende klimaat komen -in het voorjaar- enkele paren met de zuidelijke windstromingen mee hier naar toe.
Nu de vogeltrek in volle gang is vliegen vele ‘gast’ vogels weer retour naar de zuidelijke oorden. Zelfs -de Middellandse zee over- naar Afrika om daar te overwinteren. Voedseldrang, overleven en weersomstandigheden bepalen in grote mate het ‘heen en weer’ vliegen. Noordelijke- en Scandinavische vogels komen ook ‘in beweging’ naar hier –om in de herfst- en wintermaanden- te overwinteren.
Voor de ervaren en startende -junior- en senior- vogelaars is het de teldag bij uitstek om van nabij nader kennis te maken met de vogeltrek- een tijd van ‘Tellen, Turven en Toetsen’. Aanstaande zaterdag 3 oktober is het weer zover om mee te doen aan de internationale BirdLife EuroBirdwatch 2015. Interesse, kijk op de website van Vogelbescherming waar bij u in de buurt een trektelpost is in gericht; http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/euro_birdwatch Ook op de website Trektellen; http://www.trektellen.nl/maps/index/1/-1?language=dutch& is informatie te vinden. Aan het einde van de dag zijn de telresultaten - landelijk, per trektelpost en vogelsoort - in te zien. Ook de Nationale media zal aandacht schenken aan deze bijzondere dag voor velen; de EuroBirdwatch 2015.

  • 1x
  • 324
  • Orpheusspotvogel
  • Hippolais polyglotta
  • Vogels

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's