Verkeerd gewassen?

Profielfoto van Antonhof
Antonhof

Deze viel wel op tussen alle zwarten.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Dit is het gevolg leucisme, een genetische afwijking. Leucisme is een beetje vergelijkbaar met albinisme, het is een tekort aan pigment. Waar bij albinisme pigment geheel ontbreekt, ontsaat het tekort bij leucisme door een storing bij de overdracht van pigment (melanine) naar de veren (of vacht).

In tegenstelling tot dieren met albinisme hebben dieren met leucisme een normale oogkleur (dus niet rood) en zijn ze niet gevoelig voor zonlicht, en hebben ze daardoor een normale overlevingskans.

Leucisme kan zowel over het hele lichaam voorkomen als enkel op sommige plekken. Bij sommige dieren zie je het al vanaf de geboorte, maar het kan ook op latere leeftijdpas zichtbaar worden. Bij vogels kan het zijn dat na de rui de witte veren anders verdeeld zijn.

Leucisme kan bij alle vogelsoorten voorkomen, het valt alleen bij kraaien-achtigen meer op omdat: a. het normaal egaal zwarte vogels zijn, waardoor een witte plek al gauw opvalt, b. dit geen schuwe vogels zijn, je ziet ze vaak en in grote aantallen, dus de kans dat je er een met leucisme ziet is ook groter.

Een andere vogelsoort waar je leucisme vrij regelmatig ziet is bij merels.

Goed gezien & vastgelegd.

Marjon

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's