Vink 1

Profielfoto van CEGrundmann
CEGrundmann

Dit is de eerste van 4 foto's.
Onlangs heb ik een wandeling gemaakt in de Zuid Kennemer duinen. Een prachtig gebied met veel oude bomen. Op een knooppunt van een aantal wandelpaden stond een groepje oude eiken. In die bomen was een groepje vinken op zoek naar voedsel.
Deze vogels waren merkbaar mensen gewent want ze trokken zich weinig van mij aan. Ik bleef midden op het pad staan en ben foto's gaan maken. De ene na de andere pose kwam op het geheugenkaartje te staan. Het waren net professionele modellen.
Op een gegeven moment kwam er één naar beneden en begon op het pad voor me naar eten te zoeken. Het vogeltje liep gewoon vlak langs me en begon zelfs rondjes om me heen te lopen. Na een paar minuten zat hij vlak voor me op de grond en keek mee recht aan. Een aantal foto's zijn mislukt omdat het vinkje te dichtbij was, ik kon gewoon niet scherp stellen. Dat wil zeggen dat hij op minder dan 1,8m van me af zat.
Het feit dat ik bewoog en het geluid van mijn fototoestel, het opklappen van de spiegel en het opnieuw spannen van het sluiter gordijn, deerde deze dappere vogel niets. Hij bleef naar me opkijken, het was net alsof hij om eten zat te vragen.
Misschien was dat ook wel de oorzaak en is hij gewent gevoerd te worden anders kan ik het niet verklaren dat dit vogeltje zo dicht bij me kwam.
Dit was toch wel een heel bijzondere belevenis die me nog lang zal bijblijven.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's