Vogels horen vrij te zijn!

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Tijdens een rit door de polder in Noord-Holland, zien wij plots deze prachtige uil zitten op een schuur, midden op de dag. Hier klopt iets niet, dacht ik meteen. En...jawel, het prachtige dier zit met zijn poot vast aan een lang touw.
Hiet word ik zo verdrietig van!
Vogels horen vrij te zijn. Zij horen thuis in de vrije natuur.

In gevangenschap kunnen ze hun natuurlijke gedrag niet vertonen. Nauwelijks de kans om te vliegen, niet op eigen prooien jagen. Niet de vrijheid om een partner te kiezen, een nest te bouwen, jongen te krijgen.Een roofvogel of een uil is geen huisdier! Bovendien zijn uilen nachtdieren, maar worden voor commerciele doeleinden urenlang in het daglicht gezet.

In ons land zijn heel wat roofvogels en uilen in het wild te bewonderen. Een beetje geduld en een verrekijker mee. Je leert heel veel meer van de vrije vogels dan door te kijken naar een vogel in gevangenschap die, omringt door mensen, verplicht een kunstje opvoert in ruil voor eten.VRESELIJK!

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van chrisfotos
chrisfotos
Klopt, dieren moeten vrij kunnen vliegen, helemaal mee eens.
Wel mooie opname.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Mooi statement Joke, paar jaar terug bezocht ik slot Loevestein, was er een roofvogelshow, allemaal prachtige roofvogels, van Laplanduil tot Amerikaanse zeearend, aan de ketting en vaak met kapje over hoofd, triest dat de mens zo over dieren de baas speelt, respect voor deze majestueuze dieren is er totaal niet bij deze uitbuiters van de natuur ...
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
helemaal mee eens.
Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave
Met jou eens Joke. Gr. Jan

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's