AWD-Dag3

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom

Amsterdamse Waterleiding Duinen, maart 2015.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (14)

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Meest duidelijke conclusie is natuurlijk het negatieve effect door begrazing van de damherten, voor zowel flora als fauna, ben benieuwd welke aanbevelingen worden uitgevoerd ...
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt Ronald, interessant, zachte winters doen aantal dus ook toenemen, verder opvallend dat toename damherten parallel loopt met afname reeen ...
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
https://www.waternet.nl/projecten/dossier-damherten/actueel/actueel/actief-beheer-damherten/

Even op deze link kijken en even de onderzoeken doorlezen waar naar verwezen wordt, het is maar wat je er mee doet.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt voor je commentaar Ronald, ik heb goede contacten bij AWD dus zal daar eens informeren naar beleid. In ieder geval hebben ze wel op diverse plekken een soort kooien geplaatst om te zien hoe het gaat met de begrazing. Als het goed is moet daar jouw conclusie uitrollen en dan maar hopen dat men gaat handelen vanuit dierenwelzijn naar de conclusies ....
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Links of rechtsom de populatie damherten zal toch beheerd moeten worden als men de grote biodiversiteit van het terrein wil behouden dus inclusief zeldzame vlinder en insektensoorten en de waardplanten waar deze dieren afhankelijk van zijn. ook vogelsoorten en kleine zoogdieren en niet te vergeten het ree. maar ja zolang de grachtengordel het voor het zeggen heeft en alleen maar hoort \"ach die arme bambies\" zie ik het somber in en wordt de AWD een afgegraasd en slecht beheerd hertenkamp. Waar kennis ontbreekt faalt ook vaak het beheer.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Wat me niet lekker zit is de visie dat de damherten in de AWD zelf moeten zien te overleven, dat de sterksten overblijven. Volgens mij gaan damherten in de gewone natuur zelf kuddes vormen in verder gelegen gebieden. Maar in de AWD kunnen ze dat heel moeilijk ivm de vele hekken. Daardoor vermenigvuldigen ze zichzelf, vind ik, op een onnatuurlijke manier omdat de voortplanting door blijft gaan maar in een te klein gebied, nietwaar Ronald?
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Helaas wel Erik, maar aangezien de verantwoording bij de gemeente Amsterdam ligt en het beheer bij veredelde plantsoenendienst wordt het gebied er niet beter van maar geloof dat de meerderheid ziende blind is of in ieder geval selectief blind. Het gebied gaat met een rotgang achteruit maar ja die lieve bambies zijn heel belangrijk voor het kiezersvolk van de gemeenteraad van onze hoofdstad waarbij 95 procent totaal geen sjoege heeft van terreinbeheer.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt voor jullie reacties. Nou Ronald, heb nog niet zoveel dode jonge damherten gezien als tijdens mijn laatste bezoek, medio maart, overbevolking lijkt z\'n tol te eisen?
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Mooie typerende foto van dit gebied met die afgevreten bast, voorzichtige schating in zomer 2017 lopen er meer dan 6000, ben benieuwd hoe het gebied er dan uitziet.
Profielfoto van Marinke
Marinke
Wat is dat boffen als je dit voor je lens krijgt!!
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt dames, was erg blij dat ie net lang genoeg naar me bleef kijken, moeders stond even verderop ...
Profielfoto van femmynl
femmynl
Lief plaatje!
Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker
Leuk plaatje...!!
Gr.hennyP.
Profielfoto van babohj
babohj
Kiekeboe!. Mooi, Erik!. Gr. Helga

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's