Eekhoorn weesjes

Profielfoto van Kippendief
Kippendief

De gemeente Raalte heeft bomen gekapt aan de Stationsweg te Heino. Ze waren al vooraf gewaarschuwd door buurtbewoners dat er een eekhoornnest was. Maar kennelijk geldt er voor de gemeente andere regels en de boom werd gekapt. De jonge eekhoorns werden in het bos verderop gedropt en een buurtbewoner (Daniel van den Dool) heeft zich over deze jonge wezen ontfermt. Hij heeft ervoor gezorgd dat de egel-eekhoornopvang in Enschede deze weesdieren heeft opgevangen. Geweldig Daniel en foei gemeente Raalte. Waar moeder eekhoorn is gebleven is niet duidelijk.
Foto ontvangen van Daniel

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (22)

Profielfoto van petertje
petertje
Wat een hufters die hebben nergens verstand van wat zouden ze er van zeggen als ze het zelfde deden met hun kinderen!!!!!!!!
Profielfoto van Kippendief
Kippendief
De gemeenteraad heeft een tijdje terug besloten dat de \"slager zijn eigen vlees mag keuren\"
Ene dame van de raad uit het CDA (juffrouw ooievaar zoals wij haar in de volksmond noemen) \"We vertrouwen erop dat het goed komt\". Onze burgemeester mag zo ook zijn eigen klachten afhandel enz. Vandaar mijn eerdere opmerking over het dorpse politiek en de dikke stempel op het bureau van de bestuurders (geheim en vertrouwelijk).
De rechtbanken hebben het er maar druk mee, nieuwe gemeenteraadsverkiezingen hebben tot op heden geen uitkomst gebracht. Teveel partijen en ze willen allemaal \'voorin de bus\' zitten.

Ben dus benieuwd wat dit ons als burger weer gaat kosten want dat daar zijn ze nl wel goed in.
GELDVANGEN !!!!
Profielfoto van wankjaf
wankjaf
De Flora en Fauna wet heeft het helemaal niet over data. Je mag het hele jaar niet kappen als er nesten met jongen van beschermde dieren in zitten. En als de bomen van de gemeente Raalte zijn zijn zíj al boomeigenaren verantwoordelijk voor het feit dat de boom niet gekapt had mogen worden. (de uitvoerder van een opdracht krijgt in zo\'n geval een boete maar ook de eigenaar) Het is dus vreemd dat ze zichzelf gaan onderzoeken als de boom op gemeente grond heeft gestaan.
Profielfoto van wankjaf
wankjaf
Dit is zeker te voorkomen... Een tijdje terug was er een klein filmpje op deze FB pagina eekhoorn van mensen die eekhoorns opvangen. Het laat duidelijk zien dat opgevangen eekhoorn eigenlijk niet meer in staat zijn om terug te gaan naar de natuur.

Het is belangrijk genoeg om je dat te realiseren.

Bomen met nesten met dieren erin mogen niet geveld worden. Zulke akkevietjes kunnen en zouden dus ook voorkomen moeten worden. Opvang is niet voldoende hier. De Flora en Fauna wet zegt niets over in welk jaargetijde je bomen mag vellen (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) maar wél dat je niet mag vellen als er nesten van beschermde dieren met jongen in aanwezig zijn.

De Flora en Fauna wet beschermt heel duidelijk dit soort dieren en niet voor niets!!!!

Zonder handhaving van de wet of door te denken dat het niet belangrijk is om deze uitvoerders van de opdracht en eigenaar van de boom ( bomen) op de vingers te tikken laat je een kans lopen en gebeurt het de volgende keer weer.

Er zijn echt heel duidelijke regels voor dit soort zaken en een bedrijf wat bomen velt, boomeigenaren en gemeenten horen op de hoogte te zijn van de Flora en Fauna wet.

Elke Nederlander heeft een ook een zogenaamde zorgplicht, de mensen die het gesignaleerd hebben voordat de boom geveld werd hadden dus gelijk de gemeente of boomeigenaar in moeten lichten dat er iets te gebeuren stond wat simpelweg bij de wet verboden is.
Profielfoto van Kippendief
Kippendief
Inmiddels is bekend dat alle diertjes dood zijn gegaan. Jammer, want zoveel echte inheemse eekhoorns zijn er niet en dan is het extra beroerd dat geen enkele jong het drama heeft overleefd. De gemeente gaat de zaak nu ook zelf onderzoeken.
p.s de bomen zijn een paar dagen voor 1 maart gekapt, maar gezien de warme winter zou je eigenlijk eerder een kapverbod moeten hebben.
Extra triest voor alle mensen die getracht hebben het leven van deze beestjes te redden.
Profielfoto van joanne
joanne
Van Harte met je favo-plek!! Wat een vreselijk gedrag van de Gemeente Raalte!
gr joanne
Profielfoto van tinekeverbeek
tinekeverbeek
Verschrikkelijk,en dat terwijl er in veel gemeenten per 1 maart een kapverbod geld ,maar daar trekken gemeente werkers zich bijna nooit iets van aan.ik hoop dat ze de verantwoordelijke dader een flinke boete geven ook al help je daar deze dieren niet meer mee.
Profielfoto van ladym15
ladym15
Tjonge, jonge. Wanneer leert men van een gemeente nu toch eens dat je ook op een andere manier met dieren om kunt gaan. Ambtenaren kom eens achter je bureau vandaan . Zulke jonge beetjes, hoop dat ze het gaan redden ! Maar toch een van harte met je favo plek en goed dat zo iets onder de aandacht wordt gebracht.
Profielfoto van Anthea
Anthea
Droevig dat zoiets gebeurt!!!
Je kan nu gaan protesteren om op een ander te gaan stemmen met de gemeenteraad verkiezingen, dan zijn die BULLEBAKKEN misschien verdwenen!!
Ik zie geen reactie van V.V ???
Ondanks de droevige foto toch van harte met je favo-plaats!!

H.gr van een dierenvriend!
Profielfoto van geugjesRia
geugjesRia
Van Harte met je favo-plek!! Wat een vreselijk gedrag van de Gemeente Raalte!! Schande..!!!
Profielfoto van Kippendief
Kippendief
Er is geen aangifte bekend bij mij. Weet inmiddels wel dat de eekhoorntjes een kleine twee weken oud waren en dat er eentje is gestorven (Volgens informatie opvang).
Hoorde van Daniel dat er ook een papa eekhoorn was. Jammer dat het jong geluk zo ruw werd verstoord.
Van de gemeente hoef je niet veel te verwachten hier. Ze zijn verzamelaars van \"Gouden Eikels\" en hebben een dikke stempel op het bureau met de tekst geheim en vertrouwelijk. Het zijn dorpse bestuurders die enkel met smalle blik de horizon verkennen.
Profielfoto van LeodeGroot
LeodeGroot
De.Partij voor de Dieren is inmiddels bezig met een aangifte en stuurt een brief naar de gemeente.
Profielfoto van tinmar
tinmar
is er aangifte tegen de gemeente gedaan?
Profielfoto van wankjaf
wankjaf
De Flora en Fauna wet is heel duidelijk in deze, bomen mogen niet gekapt worden als er nesten met beschermde dieren in zitten en eekhoorns zijn dat. Zeker niet als dat jonge dieren zijn. Ze waren ook nog gewaarschuwd dus ze horen een fikse boete te krijgen, aangeven eventueel de zoogdierenvereniging inschakelen als je niet wet hoe.
groet Wankja Ferguson.
Profielfoto van meeney
meeney
Blij dat het een favoplek is geworden - veel aandacht !
Gr. Gijs
Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1
Nare foto, jammer, maar wel favoplek geworden felicitatie
Profielfoto van wimvog
wimvog
Is er aangifte gedaan ?
Profielfoto van minouke
minouke
zo! wat schandalig! Moeten wij es een duivennest uit een dakgoot halen waar nog niet eens een ei in ligt! bah
Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe
Wat een verhaal!! Gelukkig zijn er mensen die zich erom bekommeren! Gefeliciteerd met deze \"melding\"!
Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker
Goed dat je zoiets op de site zet...! Erg hoor!
Vr.gr.
Profielfoto van meeney
meeney
Schandalig maar het gebeurd nog vaak - Daniel is een kei!
Profielfoto van corineoste
corineoste
Compliment voor Daniel.
Ik snap niet dat ze dan niet kunnen wachten als ze weten dat er jonge eekhoorns in zitten. Kap de boom dan eerder of wacht tot het najaar.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's