egeltjes in de komende winter

Profielfoto van felicia
felicia

In het najaar komen vaak jonge egels in de problemen omdat ze laat in het jaar geboren zijn en voordat de winter invalt niet genoeg voedsel gevonden hebben om met een goed gewicht de winterslaap in te gaan.
Deze najaarsegeltjes hebben, ook al zijn ze goed gezond, hulp nodig om de winter door te komen.
Voordat de winter invalt moet een egel minstens 500 gram wegen. Egeltjes die in september 300 gram wegen kunnen nog veel aan gewicht winnen zolang er genoeg eten te vinden is. U kunt egels in uw wijk of tuin helpen door ze in het najaar bij te voederen. U kunt ook droog kattenvoer geven, enkele rozijnen of een boterham met pindakaas (zonder boter!)

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van Anthea
Anthea
Prachtige opname!! Hg van Anthea
Profielfoto van chiara
chiara
Egeltjes zijn nachtdieren. Vind je ze nu (winter) overdag, dan hebben ze hulp nodig. Haal ze niet in een warme ruimte, dan gaan de longwormen die ze hebben heel hard groeien. Breng ze naar de dichtstbijzijnde egelopvang. (Of zet het beestje tijdelijk in je schuur, tot ie gehaald of gebracht kan worden.)
Daar kunnen ze de longworm en evt. andere parasieten behandelen, zodat het beestje warm aan kan sterken en in de lente weer uitgezet kan worden. :-D
Profielfoto van tometje
tometje
het zijn lief beestjes de egel mooi opnamen.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's