Gewei opzij ...

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom

Amsterdamse Waterleiding Duinen
Volgens mij is dit de baas in de kudde damherten, hij was veruit het grootste mannetje met het grootste gewei hoewel hi nog relatief jong lijkt.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt Risseeuw en ... ik zat er als leek toch goed bij met mijn schatting, haha!
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Hoi erik, Het \"aanspreken\" van roodwild is niet een van de meest eenvoudige zaken, zelfs heel ervaren mensen op dit gebied zitten er wel eens naast, het is wel een leuke bezigheid en levert vaak leuke discussies op als je aan de hand van een foto of \"live\" in het veld de leeftijdsbepaling van een hert of hinde doet. Dacht zelf 4 a 5 jaar bij dit hert.
Mooie serie daar gemaakt in de AWD!!!
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Ik bedoel natuurlijk dat hij relatief jong is in vergelijking met de grote bazen, die met de grote geweien. Ik zou schatten (met mijn te verwaarlozen kennis van herten) dat dit hert minstens 3-5 jaar is, gezien zijn meer ontwikkelde gewei?
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Wat is jong Erik, gezien het feit dat de stangen van dit gewei al behoorlijk aan de zijkanten van de schedel staan en ook aan het bastgewei al te zien is dat het hert een schoffelgewei aan het schuiven is duidt er toch wel op dat het in ieder geval geen jong hert meer is.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's