Overleven ...

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom

... in de Oostvaarderplassen, kijken naar dit Konik paard en omgeving zegt genoeg!

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (5)

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Erie, ik denk dat die man praat vanuit hele andere belangen, triest!
Profielfoto van bastet
bastet
Is die boswachter dan al die verschrikkelijke beelden waar iedereen zo verontwaardigd over was vergeten ??
Ik niet en nooit !
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt voor jullie reacties.
Nav de opmerking van Ronald (Risseeuw) heb ik even op Google gezocht, vond dit bericht op de website Staatsbosbeheer Oosvaardersplassen, van de boswachter:

Populaties
Afgelopen twee jaar was er sprake van een scherpe daling in het aantal dieren. Dit jaar is er door het lage sterftecijfer een lichte stijging. De aantallen lijken zich aan te passen aan de continue veranderingen in het landschap van het gebied. De aard en de grootte van het gebied bepalen hoeveel wilde dieren in het natuurgebied kunnen leven. De populaties passen zich op een natuurlijke manier aan het gebied aan. Bovendien is de opbouw en leeftijd van de populatie van belang voor de groei of krimp van een populatie.

Afschotprotocol
Het afschotprotocol ‘vroeg reactief beheer’ betekent, dat als een dier in een mindere conditie komt, en het aannemelijk is gezien de omgevingsomstandigheden dat het de winter niet zal overleven, het dier wordt afgeschoten. Bij de omgevingsomstandigheden wordt onder andere gekeken naar beschutting, voedsel en weersomstandigheden.

Hans Breeveld

Ik ben het niet eens met de constatering dat de populatie zich aanpast aan de omgeving. Want volgens mij is de natuurlijke drang tot paren veel groter dan de omgeving qua populatie aankan qua aanwas, hierdoor is de boel daar zo kaalgevreten en lopen er zoveel graatmagere dieren rond ... ?
Mvg,
Erik Neuteboom
Profielfoto van janjoost
janjoost
Toch mooi overleefd, deze kanjer.
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Het viel wel mee dit jaar, dankzij het ontbreken van een winter vielen er in de periode 1-12-2015 tot 30-4-216 "slechtst" 317 dode konikspaardjes te tellen. 273 door de kogel en 44 een natuurlijke dood.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's