Veluwe8

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom

Veluws Wildpark Aardhuis
Binnen de 42 hectare is een groot gebied met omheining waarin een rotte wilde zwijnen leeft. Dit omdat de volwassenen zeer agressie tot levensgevaarlijk kunnen reageren op mensen als ze tussen hen en de biggetjes komen. Er is zelfs een boswachter aangevallen, de tanden gingen door de broek heen, vleeswond, ziekenhuis en tetanus injectie!
Hier een wat vrediger tafereel, lekker slapen na te hebben gerend en gespeeld.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (11)

Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Moet mezelf corrigeren, zie net dat Veluwe6 bijna 250x is bekeken, had ik niet verwacht, zoveel reacties en dat allemaal zonder Ereplek of Favo, nogmaals dank!
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Van al mijn foto\'s over de Veluwe is deze het meest bekeken, ruim 150x, volgens mij spreekt veel VV bezoekers de combinatie van \'aaibaar\' en \'relaxen\' erg aan!
Profielfoto van MarijkeS
MarijkeS
Zich van geen kwaad bewust hele gave foto.
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Dank voor de reacties, hopen dat Oranje morgen ook zwijnt!
Profielfoto van meeney
meeney
SUPER !! En het bijschrift van jou + het commentaar van Ronald erg interessant.
Wel 1 keer meegemaakt dat een volwassen mannetje opeens overstak en dreigend midden op de rijbaan bleef staan waarna even later een stel biggetjes overstak, heel indrukwekkend.
Profielfoto van beerke
beerke
HI hi, wat leuk, en wat een plaatje weer!
Profielfoto van joanne
joanne
Heel mooi deze slapende zwijnen,zo doen ze in ierdergeval niets,behalve dan het snurken,ha ha!!
gr joanne
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Nog even terugkomend op mijn commentaar over de zwijnen, voorzichtigheid blijft altijd geboden, wil vooral niet het idee geven dat ik dit bagatelliseer want een zeug met jongen of een keiler in het nauw kan grote fysieke schade toebrengen aan een mens of hond, heb ik het niet eens over geestelijke schade, Haha,

groeten Ronald.
Profielfoto van Moreau
Moreau
Mooie opname!
Profielfoto van Erikneuteboom
Erikneuteboom
Bedankt voor je uitgebreide reactie Ronald, je hebt gelijk mbt het woord levensgevaarlijk, moet men natuurlijk relatief zien en uiteraard weten wat je doet tussen dieren.
Er liepen trouwens nogal wat biggetjes rond, verder fraai om te zien hoe het werkt in de hierarchie binnen een rotte, iedereen weet zijn plek, anders volgt er een correctie, even tumult en dan weer rust.
Profielfoto van risseeuw
risseeuw
Mooi plaatje van deze schavuiten, Verhaal van boswachter is mij bekend. Is gebeurd tijdens de nazoek op een \"ziek\" geschoten jonge keiler (niet goed geraakt) met behulp van een zweethond. keiler werd door de hond gevonden en kreeg genadeschot, (dacht de boswachter), bij het naderen viel zwijn toch nog aam met de door jouw genoemde gevolgen. Loop zelf een aantal malen per week tussen de rottes varkens maar als je ze gewoon de ruimte geeft en weet wat je doet valt dat levensgevaarlijke wel mee hoor.

Groeten Ronald.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's