Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

2008 - jaar van de kikker

  •  
23-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Na vele jaren is Diergaarde Blijdorp er eindelijk weer in geslaagd om blauwe pijlgifkikkers te kweken. Inmiddels zitten er tien baby-kikkertjes achter de schermen en zo hoopt Blijdorp bij te dragen aan de overleving van deze unieke en ernstig bedreigde kikkersoort. De volwassen dieren zijn in de Rivierahal te zien. De prachtige blauwe pijlgifkikker komt in het wild uitsluitend voor in Suriname, waar het dus een endemische diersoort is. Sterker nog, de soort is alleen te vinden in de Sipaliwini-savanne (zo'n 450 kilometer ten zuiden van Paramaribo) en daar  dan weer uitsluitend in de verspreide bosresten en boseilandjes van die savanne. Men schat het totale aantal blauwe pijlgifkikkers in het wild op zo'n 1.000 tot 1.500 en dat is extreem weinig! Lees verder.
Bron: diergaarde Blijdorp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.