NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • 30.000 handtekeningen voor duurzaam verkeer en gezonde lucht

  hollandse lucht
  Hollandse lucht, Foto: chrisfotos

  Milieudefensie overhandigt vandaag samen met Luchtwachters en andere bezorgde burgers een petitie aan politici. Met de petitie vragen ze om meer duurzaam verkeer en beter luchtkwaliteit. De politici krijgen een verkeersbord aangeboden met 30.000 handtekeningen van mensen in Nederland. Ter plekke kunnen de politici ook hun handtekening op het bord zetten, waarmee ze toezeggen hiermee aan de slag te gaan.

  Gezondere lucht

  Met de actie hopen Milieudefensie en de ondertekenaars dat de politiek gaat zorgen voor echt gezonde lucht en meer gaat investeren in openbaar vervoer, fietsen, wandelen en elektrische deelauto’s.

  Milieudefensie, de Luchtwachters en bezorgde burgers die de petitie ondertekend hebben, willen écht gezonde lucht zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert. De waarden die de WHO adviseert zijn strenger en beschermen onze gezondheid beter dan de normen die de Europese luchtkwaliteitswet voorschrijft. Op dit moment overtreedt Nederland zelfs die Europese wet met haar slappe normen nog steeds.

  De ondertekenaars van de petitie willen daarnaast meer ruimte voor fietsen en wandelen, en betaalbaar OV voor iedereen. Tenslotte willen ze dat de overheid ambitieuze en eerlijke maatregelen neemt voor uitstootvrij verkeer. De ondertekenaars hopen dat de aanwezige politici hun handtekening op het bord zetten en beloven hiermee aan de slag te gaan.

  Bron: Milieudefensie

  Geplaatst in: Nieuws