Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

75.000 handtekeningen tegen dierproeven

  •  
23-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dierproef muis

© Bron: Pixabay

Animal Rights overhandigt dinsdag op 'Wereldproefdierendag' 75.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer voor meer geld om proeven met dieren tegen te gaan. “We hebben de morele verplichting om een einde te maken aan de lijdensweg van honderdduizenden proefdieren”, zegt Robert Molenaar, directeur van de dierenwelzijnsorganisatie.

Proefdiervrij onderzoek

De Nederlandse overheid heeft eerder aangegeven om in 2025 wereldwijd koploper te zijn op het gebied van proefdiervrij onderzoek. De helft van het aantal dierproeven moet dan vervangen zijn. “We juichen deze ambitie toe. Alleen is er amper budget beschikbaar gesteld om dierproeven te vervangen. Zonder een financiële injectie zijn de mooie plannen niet meer dan een fata morgana”, aldus Molenaar.
In Nederlandse laboratoria worden er jaarlijks zo’n 450.000 proeven met dieren gedaan. Het gaat om onder meer muizen, ratten, apen, honden, katten en varkens.
Bron: ANP

Meer over:

dierproeven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.