Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Maag van dode spissnuitdolfijn bevat veertig kilo plastic

  •  
18-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plastic afval

© Bron Pixabay

Op de Filipijnen is een dode spissnuitdolfijn  (dolfijn van Cuvier) aangespoeld. Het dier is waarschijnlijk overleden door plastic afval. In de maag van het dier werd veertig kilo plastic gevonden. Volgens natuurbeschermers gaat het om het ernstigste geval ooit van plasticvergiftiging bij een walvisachtigen.

Filipijnen een van de grootste oceaanvervuilers

Het land wordt door natuurbeschermingsorganisaties aangemerkt als een van de grootste oceaanvervuilers ter wereld. Dat zou komen omdat het land nog altijd plastic voor eenmalig gebruik propageert. Uit autopsie bleek dat het afval vooral bestond uit voedselverpakkingen en boodschappentassen.

Plastic vervuiling dodelijk

Het Wereldnatuurfonds (WWF) zei in een reactie: “De gestrande dolfijn van Cuvier in de Filipijnen is het zoveelste voorbeeld dat plastic vervuiling dodelijk is voor het leven in de oceanen. Per jaar komt er 10 miljard kilo plastic in de zee terecht: we hebben nog geen idee hoe verstrekkend de gevolgen hiervan zullen zijn voor het functioneren van de oceaan en uiteindelijk voor onszelf. Er moeten bindende internationale afspraken komen om de plastic crisis te stoppen.”
Bron: ANP

Meer over:

plastic, potvis
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.