Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Aanvalsplan voor het landschap

  •  
27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aanvalsplan
Nederland verrommelt en slibt dicht. Om de teloorgang van het landschap te stoppen wordt het hoog tijd dat het rijk de regie in handen neemt. Dat zegt Natuurmonumenten, dat deze week een aanvalsplan om het Nederlandse landschap te redden heeft overhandigd aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. 
De unieke Nederlandse landschappen staan onder druk door de intensieve landbouw, infrastructuur en bebouwing op ongeschonden plekken als de kust. Reden voor Natuurmonumenten om samen met haar achterban de aanval in te zetten met de campagne ‘Bescherm ons Nederlandse landschap’. De campagne is ook vandaag gestart met een handtekeningenactie .
Economische activiteiten zoals bedrijventerreinen, infrastructuur en woningbouw zouden volledig gecompenseerd moeten worden op het gebied van natuur. Water, natuur en landbouw moeten veel meer in samenhang benaderd worden. Verder moeten volgens Natuurmonumenten burgerinitiatieven de ruimte krijgen in het vergroenen, mooier en prettiger maken van hun eigen leefomgeving. Nu ervaren mensen de overheid eerder als een remmende kracht.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.