Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie: oceanen stikken in plastic afval

  •  
29-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plastic_donkersten.jpg

© Fotograaf: donkersten

Elke dag worden er 100 miljoen plastic flessen weggegooid. Om de publieke druk op te voeren is Avaaz een petitie gestart. Het hoofd van het VN-milieuprogramma zal de boodschap voorlezen aan de vergadering van wereldleiders als er een miljoen handtekeningen opgehaald zijn.

Eenmalig gebruik

De helft van het plastic wordt maar één keer gebruikt. Daarna wordt het weggegooid. In de oceanen stikt het ondertussen van het plastic afvallen. Zeedieren worden gehinderd door dit afval.

Op naar de miljoen

Teken hier de petitie om de grootste vervuilers zo ver te krijgen wegwerpplastic te verbannen. Tot nu toe zijn er al meer dan 800.000 handtekeningen opgehaald. Avaaz is een online internationaal campagnenetwerk dat de stem van gewone mensen laat doorklinken in wereldwijde besluitvorming.

Meer over:

oceaan, plastic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.