Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Actie Schone Waal

  •  
07-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DSC_1979.jpg
De Stadswaard is een natuurgebied net buiten het centrum van Nijmegen. Een mooi gebied met grazers als de Galloway runderen en Konik paarden (van Free Nature) en zelfs bevers. Sinds kort zorgt een moderne loopbrug voor een directe toegang tot het gebied. Veel mensen uit Nijmegen maken hier gebruik van om de verkoeling van de Waal op te zoeken. Jammer genoeg laten zij ook veel afval achter. Damiaan Messing kon de ophoping ervan niet langer aanzien en startte de actie Schone Waal. Elke 3 dagen trekt hij met vrijwilligers het natuurgebied in om een grote schoonmaak te houden.
Zwerfie
Om aandacht te vragen voor zwerfvuil is er een wedstrijd gestart: de mooiste zwerfie. Een ludieke variant op de bekende selfie.
Bijdrage leveren
Damiaan kan nog veel vrijwilligers gebruiken om te helpen bij het opruimen van dit bijzondere natuurgebied . Meld u aan via www.actieschonewaal.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.