Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afval containerramp opruimen voor het broedseizoen start

  •  
07-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
containerschip

© Bron Pixabay

Ongeveer 170 boswachters van Natuurmonumenten en vrijwilligers hebben donderdag op Schiermonnikoog ruim 2500 kilo rommel van de containers van de MSC Zoe opgeruimd. Een woordvoerder van Natuurmonumenten meldt dat vooral veel verpakkingsmateriaal van plastic is weggehaald.
“Maar daarnaast zijn nog er heel veel andere spullen opgeruimd”, zegt de woordvoerder. “Bij het ingezamelde afval zaten onder meer een autobumper en tal van scheermesjes.”
De containers sloegen op 2 januari te noorden van de Waddeneilanden overboord. De opruimactie van donderdag richt zich met name op het verwijderen van het verpakkingsmateriaal dat de strandvlakte en duindoorns is ingewaaid. Voor de kleine korrels zoekt Natuurmonumenten samen met de gemeente nog naar een oplossing. Woensdag werd bekend dat er geen 291 maar minstens 345 containers over boord sloegen.
Natuurmonumenten verwacht dat de komende maanden nog regelmatig troep zal aanspoelen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.