NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Afval Floriade is voedsel

  Floriade2.jpg

  De Wereld Tuinbouw Expo, de Floriade moest hèt uithangbord worden voor de duurzame cradle to cradle beweging. Zelfs de bedenker van dit principe, vrij vertaald afval=voedsel, de Amerikaan William McDonough was zeer enthousiast. Wat is er anno 2012 over van het duurzame gehalte van de Floriade? Jan Linssen, directeur van Venlo GreenPark weet het.
   
  De Floriade zou hét cradle to cradle evenement moeten worden van Nederland. Tenminste dat was in 2007, toen nog druk werd gedacht, gepland en gebouwd. Uit een krantenartikel dat jaar: Op het Floriade-terrein zijn onder meer kassen gepland die met een halfgesloten systeem van dakbevloeiing, koeling, zonne-energie en biobrandstoffen een trend in de tuinbouw zetten. Wat is daar van over?

  Volgens de organisatie zijn de zogenaamde Floriade Venlo Principles een leidraad om elk aspect van de Wereld Tuinbouw Expo zo bewust en duurzaam mogelijk te ontwikkelen.  Bij de inrichting van het park zijn duurzame materialen en producten gebruikt. Veel Floriade afval kan weer worden gebruikt als grondstof en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame energie, onder andere door zonnepanelen en collectoren.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio