Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Afvalberg in de uiterwaarden

  •  
18-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Boswachter Lianne Schröder, Natuurmonumenten

© Rob Buiter

Was vorige week de gigantische plasticvervuiling rond Indonesië nog in het nieuws, deze week blijkt dat toch een gevalletje ‘balk en splinter’. In Europa kunnen we er immers ook wat van! Door het hoge water in de grote rivieren van de afgelopen weken, heeft zich een bizarre hoeveelheid vuil verzameld langs de oevers van onder andere de Maas bij Den Bosch. "Normaal kunnen we met een legertje vrijwilligers het meeste vuil in de Koornwaard wel opruimen", vertelt boswachter Lianne Schröder van Natuurmonumenten, "maar nu is het gewoon teveel geworden."

Natuurherstel

De Koornwaard wordt op dit moment aangepakt om er natuur van te maken. "We hebben daardoor de beschikking over zware machines. Die zijn nu ook wel nodig om het dikke pak vuil op te ruimen. Bovendien gaat het niet alleen om het vuil van dit jaar. Dieper in de bodem ligt ook nog het plastic van de afgelopen jaren. Dat zullen we echt moeten opruimen als we hier natuur willen creëren."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.