Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Age of Stupid_17_09_2009

  •  
17-09-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Na Al Gore’s An Inconvenient Truth is er een nieuwe klimaatfilm. The Age of Stupid speelt zich af in jaar 2055, wanneer de aarde door klimaatverandering volledig onleefbaar is geworden. Dinsdag vindt wereldwijd op hetzelfde moment de première plaats. Maurits Groen van adviesbureau MGMC haalde 'the Age' naar Nederland en deed dat in 2006 met de toen nog onbekende film van Al Gore.
 
‘The Age of Stupid’ speelt zich af in het jaar 2055, wanneer de aarde volledig onleefbaar is geworden. Een oude man, een rol van de Britse acteur Pete Postlethwaite, blikt terug aan de hand van beeldarchieven van 1950 tot 2008 en vraagt zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen toen we de kans hadden. Het rampzalige verleden van Postlethwaite is onze toekomst, als we niet ingrijpen, zo stelt de filmmaker.
Dinsdag is de film wereldwijd in meer dan 700 bioscopen in 64 landen gelijktijdig te zien. Op die dag is in New York een belangrijke VN top over klimaatverandering. Behalve de vertoning zijn er live satellietverbindingen met het Noordpoolgebied, de Himalaya, spreekt de oud secretaris-generaal van de Verenigde Naties vanuit New York en spreken kinderen vanuit de VN klimaatverdrags-onderhandelingszaal in Kopenhagen. Het evenement en de documentaire vragen aandacht voor het klimaat in aanloop naar de VN-klimaattop in Kopenhagen in december.
Maurits Groen verzorgt de Nederlandse première in het Amsterdamse Tuschinski theater. Tijdens de zogeheten groene loper-première zijn vooraanstaande personen uit bedrijfsleven, politiek, wetenschap en milieu aanwezig. Het evenement is klimaatneutraal.
De filmpremière vormt ook het startsein van de website Not Stupid, die een gemakkelijk vindbare en toegankelijke wegwijzer wil worden naar duurzame oplossingen.
Kijk hier voor de website Not Stupid.
Bron: MGMC
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.