NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Age of Stupid_17_09_2009

  Age_of_Stupid.jpg

  Na Al Gore’s An Inconvenient Truth is er een nieuwe klimaatfilm. The Age of Stupid speelt zich af in jaar 2055, wanneer de aarde door klimaatverandering volledig onleefbaar is geworden. Dinsdag vindt wereldwijd op hetzelfde moment de première plaats. Maurits Groen van adviesbureau MGMC haalde 'the Age' naar Nederland en deed dat in 2006 met de toen nog onbekende film van Al Gore.
   
  ‘The Age of Stupid’ speelt zich af in het jaar 2055, wanneer de aarde volledig onleefbaar is geworden. Een oude man, een rol van de Britse acteur Pete Postlethwaite, blikt terug aan de hand van beeldarchieven van 1950 tot 2008 en vraagt zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen toen we de kans hadden. Het rampzalige verleden van Postlethwaite is onze toekomst, als we niet ingrijpen, zo stelt de filmmaker.

  Dinsdag is de film wereldwijd in meer dan 700 bioscopen in 64 landen gelijktijdig te zien. Op die dag is in New York een belangrijke VN top over klimaatverandering. Behalve de vertoning zijn er live satellietverbindingen met het Noordpoolgebied, de Himalaya, spreekt de oud secretaris-generaal van de Verenigde Naties vanuit New York en spreken kinderen vanuit de VN klimaatverdrags-onderhandelingszaal in Kopenhagen. Het evenement en de documentaire vragen aandacht voor het klimaat in aanloop naar de VN-klimaattop in Kopenhagen in december.

  Maurits Groen verzorgt de Nederlandse première in het Amsterdamse Tuschinski theater. Tijdens de zogeheten groene loper-première zijn vooraanstaande personen uit bedrijfsleven, politiek, wetenschap en milieu aanwezig. Het evenement is klimaatneutraal.

  De filmpremière vormt ook het startsein van de website Not Stupid, die een gemakkelijk vindbare en toegankelijke wegwijzer wil worden naar duurzame oplossingen.

  Kijk hier voor de website Not Stupid.

  Bron: MGMC

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media