Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Al meer dan 10.000 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel

  •  
25-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Haven.jpg
Komend najaar gaat minister Schultz beslissen of de Nieuwe Westelijke Oeververbinding in de vorm van een Oranjetunnel of Blankenburgtunnel aangelegd zal gaan worden.De Rotterdamse haven zegt dat zij al jaren behoefte heeft aan een nieuwe oververbinding, ten westen van de Beneluxtunnel.De Blankenburgtunnel gaat dwars door het open en groene gebied tussen Vlaardingen en Maassluis en vormt daardoor, volgens diverse organisaties, een grote bedreiging voor natuur, milieu, recreatiemogelijkheden en leefbaarheid. Diverse organisaties, waaronder Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten en Groeiend Verzet, verzamelen daarom handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel. De eerste 10.000 handtekeningen zijn inmiddels binnen.
Waarom niet?
De tunnel zou zorgen voor een aantasting van diverse kwetsbare gebieden. Dit zijn bijvoorbeeld de Aalkeetpolders die van groot belang zijn voor de weidevogels, de Zuidbuurt met het karakteristieke slagenlandschap, het door Vlaardingse burgers aangelegde Volksbos en de recreatief aantrekkelijke Surfplas. De leefbaarheid in met name Vlaardingen en Maassluis zal door de Blankenburgtunnel dus flink onder druk komen te staan. Daarnaast zal de gehele regio nadelen ondervinden van de Blankenburgtunnel, want door deze weg zal het Midden-Delfland gebied dat nu nog voor alle bewoners van de zuidelijke Randstad een oase van rust en open ruimte is, onherstelbaar beschadigd worden. Bovendien hebben diverse onderzoeken aangetoond dat de Blankenburgtunnel verkeerstechnisch gezien niet de oplossing biedt waar men naar op zoek is en nieuwe knelpunten bij Rozenburg en het Kethelplein gaat opleveren.
U kunt nog steeds uw stem uitbrengen tégen deze tunnel op de volgende website:
www.blankenburgtunnelnee.nl
Bron: Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten, Milieufederatie Zuid-Holland, Milieudefensie, Groeiend verzet
Foto (cc) Dietmut Teijgeman-Hansen

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.