Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Alleen elektrisch transport in de binnensteden

  •  
03-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
081222_hybrid_plugin_439x293.jpg
Het goederenvervoer in de grotere binnensteden moet in 2025 alleen nog elektrisch gebeuren zodat de uitstoot van CO2 naar nul wordt gebracht. Dit is de ambitie van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland.

Motieven elektrisch transport

Het plan moet bijdragen aan een halvering van de CO2-uitstoot van het Nederlandse beroepsverkeer vanaf 2030. Dat betekent dat er moet worden geïnvesteerd in voorzieningen voor elektrisch rijden, zoals laadpalen en beveiliging. Volgens TLN is het voor de sector nu belangrijk om door te pakken met de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs en het Energieakkoord. Hierin moeten wij zelf het voortouw nemen en koploper zijn bij verduurzaming.

overgangsfase biogas

Er is volgens TLN een uitfaseringsregeling tot 2030 nodig voor het gebruik van biodiesel en biogas. Ook moet voldoende materieel beschikbaar zijn zodat ondernemers niet in de problemen komen tijdens de overgangsfase. Ook is er volgens TNL een overheidssubsidie nodig.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.