Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdamse metrostations krijgen zonnepanelen

  •  
02-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepaneel - vrij gebruik pixabay
Zestien bovengrondse metrostations in Amsterdam krijgen dit jaar bijna 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen op hun dak. Met de elektriciteit die opgewekt wordt met deze panelen, kunnen vierhonderd huishoudens van elektriciteit worden voorzien. De opgewekte stroom kan ook gebruikt worden voor de roltrappen en verlichting in de stations, liet de gemeente donderdag weten.
De bedoeling is dat de twee voetbalvelden aan zonnepanelen leiden tot een afname van de CO2-uitstoot met ruim 700 ton per jaar. Naast de metrostations brengt de gemeente nog eens 2000 vierkante meter aan zonnepanelen aan op ander vastgoed. De maatregelen moeten bijdragen aan de klimaatdoelstelling van Amsterdam om in 2025 45 procent minder CO2-uitstoot te hebben ten opzichte van 2012.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.