Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Anders maaien bij hoogspanningsstations voor behoud insectensoorten

  •  
09-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bermbloemen Jeanet1

© Bermbloemen - Fotograaf Jeanet1

Bij 462 hoogspanningsstations in Nederland en Duitsland worden maatregelen genomen voor het behoud van insecten- en plantensoorten. Door bijvoorbeeld op een andere manier het omringende gras te maaien moet het mogelijk zijn om de biodiversiteit beter in stand te houden.
Netbeheerder TenneT heeft afgelopen jaar samen met De Vlinderstichting proeven gedaan op drie hoogspanningsstations in Nederland. Daarbij ging men onder andere over op slingerend maaien (sinusmaaien). Dit leidde tot een instandhouding van de insectenfauna van 58 tot 72 procent. Bij 'normaal' maaien zouden deze insecten het niet overleven.
“TenneT laat zien dat er met relatief kleine maatregelen op honderden stations een groot effect bereikt kan worden”, zegt ecoloog Albert Vliegenthart van De Vlinderstichting. Het programma dat de netbeheerder nu begint, moet er toe leiden dat biodiversiteit-vriendelijk beheer in 2025 de standaard is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.