Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

App: hondenpoep uit anonimiteit

  •  
20-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
hondenpoep.jpg
Poep aan je schoen is ergernis nummer één in Nederland. Nu is er een gratis app waarmee de poepdichtheid van Nederland in kaart wordt gebracht: de Hondenpoep app. Met deze app kan iedereen die een hondendrol tegenkomt een foto van de hondendrol maken en daarmee automatisch de locatie van de hondendrol vastleggen. En de locatie van de hondendrol als waarschuwing vervolgens delen met zijn/haar sociale netwerk. De locatie en de foto zijn direct te zien op www.poepkaart.nl.
De Hondenpoep app is een participatiesamenleving app en heeft als doel dat we met elkaar alle straten in Nederland hondenpoepvrij krijgen. Met de Hondenpoep app heeft als doel om een maatschappelijke discussie los te maken en de baasjes van de honden te bewegen om de hondenpoep van hun hond met een zakje op te rapen en in de afvalbak te doen. Niet alleen op straat, maar ook op de grasveldjes, dat is wel zo fijn voor de kinderen die er spelen.
Gelukkig ruimen de meeste hondenbezitters de drol netjes op. Maar een hardnekkige minderheid geneert zich als ze de drol van van hun favoriete huisdier (moeten) oprapen. Het is juist stoer als je het wel doet. Mensen waarderen het zeer.
Bron: MZOEM Reclamebureau en Het Internetgilde

Meer over:

drol, hondenpoep
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.