NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Asperge is de lekkerste groente

  asperges.jpg

  De asperge is op de eerste plaats geëindigd bij de verkiezing voor de Lekkerste Groente van Nederland, georganiseerd door het VARA Radio 1-programma ‘Vroege Vogels’. Presentatoren Janine Abbring en Menno Bentveld maakten in de uitzending verder bekend dat met nog geen 40 stemmen verschil de sperzieboon tweede is geworden en witlof op de derde plaats is beland. In totaal zijn ruim 30.000 stemmen uitgebracht op een lijst van 62 groentesoorten.


  De verkiezing is gehouden in het kader van de Vegetarische Restaurantweek, die van 3 tot en met 9 oktober 2011 plaatsvindt. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Bij de ruim 170 deelnemende restaurants wordt bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht geserveerd.


  Door Vroege Vogels en de Nederlandse Vegetariërsbond werden 62 groentesoorten geselecteerd voor de ‘longlist’, van aardappel tot zuurkool. Naast bekende soorten als de sperzieboon, bloemkool en doperwt konden mensen ook kiezen voor vergeten soorten als pastinaak, aardpeer, snijbiet en schorseneer.


  De volledige Groente Top 40 is te zien op www.lekkerstegroente.nl.
  Informatie over de Vegetarische Restaurantweek is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl.

  Geplaatst in: Nieuws