Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Balen van de Centrale

  •  
12-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stichting It Griene Erfgoed heeft 11 februari uitgekozen als de Nacht van het Landschap. Het is nodig stil te staan bij de vooruitzichten voor het landschap in de Noordelijke Friese Wouden. Ondanks tal van redelijke argumenten, zet de politiek haar plannen door voor een vierbaansweg dwars door dit mooie gebied. It Griene Erfgoed gaat op deze datum door middel van visuele uitdrukkingsmiddelen en ook met behulp van Friese cultuurdragers uitdrukking geven aan de grote verontrusting die er is rond de plannen van provincie en gemeenten.
Doede Veeman zal enige liederen laten horen die deze verontrusting verklanken. Een van zijn liederen is zelfs speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Naast Doede Veeman zal ook Douwe Kootstra zijn aandeel leveren voor deze Nacht van het Landschap. Het eeuwenoude singellandschap kent zijn eigen locale geschiedenis. Daarover zal zijn verhaal gaan.
Naast muziek en woorden, zullen ook visuele elementen in het landschap op vlammende wijze uitdrukking geven aan de verontrusting, die ook wel tot fellere emoties aanleiding geeft, zoals woede en verontwaardiging.
Foto: Jan Beets (www.rtvnof.nl)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.