Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bedrijven willen stevig klimaatbeleid_16_10_2009

  •  
16-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
'Topdogs' uit het Nederlandse en internationale bedrijfsleven roepen op tot een stevig klimaatbeleid. En ze willen dat bossen een grotere rol krijgen op de conferentie in Kopenhagen. Het gaat in ons land onder meer om de hoogste bazen van KLM, Philips Lighting, DSM, Akzo Nobel, Shell en Unilever.
De oproep is ondertekend tijdens de 'Forest for Climate - Climate for Life'-meeting donderdag j.l. in Artis. De verklaring is tot stand gekomen onder aanvoering van Prins Charles en IUCN Leaders for Nature. Uiteraard is de titel in het Engels: “Copenhagen Communiqué on Climate Change”. Het is wereldwijd al ondertekend door meer dan 500 CEO’s (chief executive officer).
De Nederlandse namen op de lijst zijn: Hans Wijers (Akzo Nobel), Eric Bouwmeester (Fortis Bank Nederland),  Rudy Provoost (Philips Lighting), Peter Voser (Shell plc),  Paul Polman (Unilever), Ben Verwaayen (Alcatel-Lucent), Bertrand van Ee, (DHV Group),  Peter Hartman (KLM),  Feike Sybesma (DSM) en IUCN NL voorzitter Roger van Boxtel (Menzis). Deze lijst groeit nog steeds en belangstellende bedrijven kunnen zich de komende weken nog aanmelden.
Lees meer op de site van IUCN (eveneens in het Engels)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.