Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de bij

  •  
13-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bee green, bee nature en be bee! Het bijenpaviljoen op de Floriade beleef je door de ogen van de zwart-geel gestreepte bestuiver. Zo kan je in de tuin een route volgen langs allerlei bloemen en planten en is een aantal gechipte bijen de hele dag door te volgen via een monitor.
Als bezoeker kan je met behulp van een scan-apparaat de tuin in en net als de bijen op zoek gaan naar nectar en stuifmeel. Een aantal planten is daartoe voorzien van een barcode. Bij het verlaten van het paviljoen lever je de scanner weer in en kan zien hoeveel je hebt verzameld.
Van korf tot korf
Ook na de Floriade blijft het Bijenpaviljoen bestaan. Alle materiaal wordt hergebruikt. Het paviljoen wordt gedemonteerd en krijgt een nieuwe plek. De bijenstand keert terug naar de bijenhouder. Ook de bomen en bijenplanten uit de tuin krijgen een nieuwe plek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.