Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de lente: Slechtvalk wil niet broeden

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
slechtvalk2
Het broedseizoen is in volle gang. In bijna alle nestkasten liggen nu eieren en bij de bosuil zijn de eieren al aan het uitkomen. De kauwen zijn na het kraken van de kerkuilkast meteen begonnen met paren en er liggen nu al vijf eieren. De steenuil in Winterswijk is klaar met eieren leggen en zit nu op haar vier eieren te broeden terwijl haar man zorgt voor genoeg eten. 
De communicatietoren bij het plaatsje De Mortel in Brabant is een aantrekkelijke broedplek voor slechtvalken. Het nieuwe vrouwtje heeft haar plek in de nestkast weten te veroveren door het andere vrouwtje te doden in een gevecht. Ze pikte daarna ook het mannetje in en legde al heel snel een ei. Dit deed ze onder veel stress want er vliegen constant andere valken in en rond de kast die het koppel aanvalt. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.