Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Beleef de Lente: zwarte stern voor de camera

  •  
01-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
zwarte stern
Vier dagen na broer of zus durft het jongste kuiken van de bosuil ook de sprong naar buiten te wagen. Het kuiken gaat op zoek naar de rest van de familie want die moet nog in de buurt zijn. Nu beide kuikens zijn uitgevlogen zullen ze niet meer terugkeren naar de nestkast. De jonge slechtvalken uit Breda zijn ook een voor een uitgevlogen, eerst de jongens en daarna de meisjes. De slechtvalken blijven in tegenstelling tot de bosuilen wel nog even bij de nestkast hangen. 
Volle bak bij de steenuil 
Het is vol in de nestkast van de steenuil in Winterswijk. De kuikens zijn al behoorlijk groot en beginnen nu hun vleugels te strekken waardoor er nog minder ruimte in de nestkast overblijft. Als er prooi aan komt haasten ze zich naar de opening om als eerste te zijn. 
Nieuwe webcam met de zwarte stern 
In het natuurgebied de Gelderse Poort broedt de zwarte stern op nestvlotjes en een van die vlotjes is nu te volgen via Beleef de Lente. Op het vlotje zit al een paartje zwarte sterns te broeden op twee eieren. De nestvlotjes zijn twee weken geleden geplaatst en terwijl ze nog achter de kano hingen kwamen er al zwarte sterns op af om een vlotje te reserveren. 
Bezoek de webcam van de zwarte stern op de site van Beleef de Lente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.