Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Belgische jager en jachtwachter veroordeeld

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Fazantt.jpg
Na drie jachtovertredingen met betrekking tot het illegaal uitzetten van fazanten op hun jachtterrein liepen twee jagers uit Aalter (België) uiteindelijk tegen de lamp. De ene is bestuurslid van een wildbeheereenheid (WBE), de andere een beëdigd bijzonder veldwachter.
De twee jagers kregen elk een boete van 6000 euro en moeten samen aan Vogelbescherming Vlaanderen 1900 euro schadevergoeding betalen. Bovendien legde de rechtbank een dwangsom op van 125 euro per dag als ze tegen de afgesproken datum hun illegale volièreconstructies niet uit het bos verwijderen.
Na een jarenlange procedure vernietigde de Raad van State op initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen begin februari 2016 de uitzonderingsgrond om nog legaal fazanten te kunnen uitzetten. Sindsdien blijft het klachten regenen over het illegaal uitzetten van in gevangenschap gefokte tamme fazanten.
Bron: Vogelbescherming Vlaanderen

Meer over:

fazant, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.