Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bellen met Rio+20

  •  
14-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze week begon de langverwachte VN-conferentie over duurzame ontwikkeling. Rio+20 wordt vermoedelijk de grootste VN-top ooit. Meer dan 50.000 deelnemers reizen af naar de Braziliaanse badplaats. Onze man in Rio, D’66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy doet verslag via blogs en zondag aan de telefoon.
Rio +20 is een vervolg van de milieu-top in Rio in 1992. Het doel is om te komen tot een wereldwijde groene economie zonder armoede. De conferentie duurt tot 22 juni. De laatste drie dagen van de top zijn cruciaal, dan gaan de wereldleiders of hun vertegenwoordigers met elkaar om tafel. Premier Marc Rutte laat het afweten. In zijn plaats komt demissionair staatssecretaris van milieu, Joop Atsma.
Gerben-Jan Gerbrandy zou in eerste instantie als officiële delegatieleider gaan van de Europese Commissie. Maar omdat de kosten van de hotelkamers in de Braziliaanse enorm zijn opgeschroefd tijdens de top, blijven de meeste delegatieleden thuis, als protest. Naast de delegatie van de Europese Commissie zullen president Barack Obama en Angela Merkel niet aanwezig zijn. Ook de Japanse premier Yoshihiko Noda komt niet naar Rio de Janeiro.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.