Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Berlijn vangt 3000 rivierkreeften in stadspark

  •  
13-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
Amerikaanse rivierkreeft

© Fotograaf: Luukie

Medewerkers van de gemeente Berlijn hebben de afgelopen weken ruim 3000 Amerikaanse rivierkreeften in het bekende stadspark Tiergarten gevangen. De soort is afkomstig uit Noord-Amerika en komt oorspronkelijk niet in Duitsland voor.

Kreeft aan de wandel

Sinds medio augustus werden de kreeften plotseling op straten in de omgeving van het park gezien. Toen besloot de gemeente tot actie over te gaan. Toch zijn experts verbaasd over de hoeveelheid kreeften. Vooraf hadden ze ingeschat dat er ongeveer 200 rivierkreeften in het park zouden worden gevangen. De kreeften hielden zich vooral op rond het meer Neuen See.

Schorpioen?

Ook in Nederland wordt de Amerikaanse rivierkreeft de laatste dagen veel gezien. De politie kwam eerder deze week met een bericht naar buiten dat veel mensen melding van het dier maken omdat ze denken dat het een schorpioen is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.