Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bescherm de vos!

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
569 keer bekeken
  •  
vos vacht
"Ik ga een nieuwe vereniging oprichten: Vossenbescherming Nederland. Het doel is het redden van de vos als onmisbare predator in het Nederlandse landschap en het tegengaan van de kunstmatige kweek van grutto's." Wat begon als een ludieke oproep van groen ondernemer Tom Bade riep een storm van reacties op. Hoe schadelijk is de vos?
Al jaren kelderen de weidevogels in Nederland flink. Een van de meest genoemde boosdoeners is de vos, die met zijn predatie het voortbestaan van de weidevogels zou bedreigen. Het is de belangrijkste reden dat hij op veel plekken in Nederland fors wordt bejaagd.
Maar is de vos daadwerkelijk zo'n bedreiging voor de grutto? En hoe zit het met de andere predatoren? Is de boer met zijn maaimachine niet van veel grotere invloed op de weidevogelstand?
Tot 2002 viel de vos onder de Jachtwet en werd deze soort intensief bejaagd. 

Meer over:

vossen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.