Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bescherming tegen de wolf

  •  
16-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
299 keer bekeken
  •  
schaapies
Steeds vaker worden er wolven gezien in Nederland. Vanuit Duitsland zwerven jonge wolven naar Nederland, op zoek naar een nieuw leefgebied. Natuurbeschermers ontvangen de wolven met open armen, maar schapenhouders zijn minder blij met de opkomst van het roofdier.

Wolfshond

Op de Sallandse Heuvelrug worden de heidevelden ruim en open gehouden door een schaapskudde. Volgens de herder moet Nederland zich gaan wapenen tegen de wolf. Hij heeft speciale honden, waaronder een Pyrenese berghond, opgeleid om zijn kudde te beschermen tegen de steeds verder oprukkende wolf.

Schattig maar gevaarlijk

De jonge honden worden geboren in de kudde, waardoor ze meteen de schapen als hun familie leren zien. Ze worden nauwelijks geknuffeld en leren vanaf jongs af aan de kudde te beschermen tegen indringers. Iedereen die te dichtbij komt, wordt nogal agressief afgeblaft. Dit is even wennen voor wandelaars, want de grote, harige honden zien er lief en aaibaar uit. Daarom hangen er nu bordjes in het terrein om mensen te waarschuwen voor de waakhonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.