Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Bestrijd tijgermug in Weert met inzet leger'

  •  
05-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijgermug.jpg
Om de Aziatische tijgermug te bestrijden in het Limburgse Weert zou het leger ingezet moeten worden. Dat zegt Wilfred Reinhold van het platform Stop Invasieve Exoten.
Volgens hem is het voor het eerst dat de tijgermug mug zich op een vaste plek in Nederland heeft gevestigd. Reinhold stelt vast dat het de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet lukt om de tijgermug in Weert uit te roeien. "Daarom is het tijd voor een andere aanpak. In andere landen worden ook soldaten ingezet om deze insecten te bestrijden. De NVWA heeft niet genoeg mankracht en kan het niet aan." Het leger zou volgens Reinhold ingezet kunnen worden om onder meer vallen te zetten in grotere gebieden en de mug te bestrijden met biologisch gif.
De NVWA is het er niet mee eens. "Het niet zo dat de tijgermug zich heeft gevestigd in Weert. We zijn bezig met het bestrijden van de tijgermug daar", zegt een woordvoerster. Volgens haar heeft de NVWA dit jaar 35 tijgermuggen aangetroffen in de Limburgse plaats.
De tijgermug, die oorspronkelijk uit Azië komt, is dit jaar ook al opgedoken in onder meer Amstelveen, Assen, Almere en Westervoort en Montfoort.
De mug steekt vooral overdag en kan allerlei virusziekten verspreiden, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zika. De Aziatische muggen liften meestal mee naar Nederland in autobanden of in lucky bamboo, een oosterse kamerplant.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.